top of page

Καθαρά πινέλα μακιγιάζ,εύκολα και απλά!!!

Τα πινέλα είναι τα πιο σημαντικά εργαλεία για ένα ολοκληρωμένο μακιγιάζ,για αυτό πρέπει να τα φροντίζουμε.

Ανεξαρτήτως ποιότητας ή τιμής με την συνεχή χρήση μαζεύουν μικρόβια,που μπορούμε να τα μεταφέρουμε απο τη μια περιοχή του προσώπου στην άλλη,τα οποία πολλαπλασιάζονται στην επιφάνεια τως τριχών ακόμα και όταν δεν τα χρησιμοποιούμε!Άρα,οπώς και τα χέρια μας,πρέπει να τα πλένουμε σχο-λα-στι-κά!

Υπάρχουν πολλά προϊόντα και beauty gadget στο εμπόριο για τον καθαρισμό τους,αλλά ας δούμε πόσο εύκολα και απλά μπορεί να γίνει με πράγματα που ήδη έχουμε στο σπίτι!




  1. Σε ένα μπωλ με ζεστό νερό βουτάμε τα πινέλα κάθετα μέχρι τη βάση των τριχών

  2. Σε μια μπάρα σαπούνι (προσωπικά προτείνω dettol) κάνουμε μασάζ στα πινέλα κυκλικά μέχρι να γινεί αφρός και να απομακρυνθούν τα υπολείμματα make up

  3. Ξεβγάζουμε σε τρεχούμενο νερό με φορά προς τα κάτω μέχρι να μην υπάρχει ίχνος σαπουνιού στα τριχάκια

  4. Τυλίγουμε σε μια πετσέτα σαν ρολό σκουπίζοντας τα πινέλα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν οριζόντια ,ώστε να μην εγκλωβίζεται νερό στη βάση τους και χαλάει η κόλλα που τα συγκρατεί και μαδάνε.Ιδανικά τα αφήνουμε όλο το βράδυ.

  5. Όταν στεγνώσουν,τα ανοίγουμε με τα χέρια να πάρουν το αρχικό τους σχήμα.Έτοιμα!


Καλό είναι αυτό να γίνεται μια φόρα την έβδομαδα στα προσωπικά σας πινέλα,όπως και όταν πέσει κάποιο στο πάτωμα,το χρησιμοποιήσει διαφορετικό άτομο ή ακουμπήσει σε βρώμικη επιφάνεια,για να μην διακινδυνεύσουμε την υγεία τους δέρματος και των ματιών μας.

xo xo

El SA

106 views0 comments

Recent Posts

See All
Post: Blog2_Post
bottom of page